САЩ наложиха втори пакет санкции срещу палестинската групировка Хамас след

...
САЩ наложиха втори пакет санкции срещу палестинската групировка Хамас след
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции срещу Хамас

САЩ постановиха втори пакет наказания против палестинската формация " Хамас " след нападенията ѝ против израелски обитаеми места по-рано този месец, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Санкции бяха наложени и против представител на групировката в Иран и членове на иранските Гвардейци на Революцията.

Спореде изказване на американското министерство на финансите ограниченията са против спомагателни активи в капиталов портфейл на " Хамас " и против хора, улесняващи заобикалянето на наказания от страна на свързани с групировката компании.

Министерството съобщи, че обект на рестрикциите е и основано в Ивицата Газа дружество, което съгласно министерството е служило като канал за противозаконни ирански средства за " Хамас " и палестинската формация " Ислямски джихад ". Техеран поддържа " Хамас " и други въоръжени групировки в Близкия изток, означават от Ройтерс.

Съединени американски щати прецизираха, че капиталовият портфейл на " Хамас ", оценен на стотици милиони долари, включва компании, настоящи на територията на Турция, Судан, Алжир, Обединените арабски емирства и други.

" Днешните дейности акцентират уговорката на Съединени американски щати да разбием мрежите за финансиране на " Хамас ", като използваме пълномощията си за налагане на наказания за битка с тероризма и действаме дружно с нашите световни сътрудници, с цел да лишим " Хамас " от опцията да се възползва от интернационалната финансова система ". Това разяснява в изказването заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо. " Няма да се поколебаем да предприемем дейности, с цел да ограничим още повече способността на " Хамас " да прави ужасяващи терористични офанзиви, като безмилостно се насочим към финансовите им действия и потоци на финансиране ", добави той.

Адейемо означи, че криптовалутите не съставляват огромна част от финансирането на терористичните групировки, както и на други лица, които желаят да трансферират парични средства по противозаконен метод. " Днес бих споделил, че потреблението на криптовалути не е измежду преобладаващите способи, посредством които тези групировки се финансират ", счита Адейемо.

В листата със глобени попада и командирът на бригадата на спецчастите " Саберин " от сухопътните сили на Корпуса на гвардейците на Иранската гражданска война. Американското ведомство разгласи, че бригадата " Саберин " е била ситуирана в Сирия и е обучавала бойци от " Хамас ", както и членове на ливанската формация " Хизбула ".

С подхванатите през днешния ден дейности Вашингтон замразява всички американски активи на лицата, против които е ориентирана акцията, и като цяло се не разрешава на американските жители и компании да имат отношение с тях. Тези, които вземат участие в избрани преводи с тях, също рискуват да бъдат наранени от наказания, предават от Ройтерс.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР