САЩ наложиха санкции на физически и юридически лица, свързани с

...
САЩ наложиха санкции на физически и юридически лица, свързани с
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на руснаци и фирми, свързани с Готвача на Путин

САЩ постановиха наказания на физически и юридически лица, свързани с предприемач, непосредствен до президента на Русия Владимир Путин, и с съветските секрети служби, заяви Франс прес.

Осем души и седем юридически лица, свързани с Евгений Пригожин и с Федералната работа за сигурност, попадат под ударите на тези наказания. Пригожин, именуван Готвача на Путин поради неговата компания за кетъринг " Конкорд ", която обслужва Кремъл, е подозиран във връзки с " фабрика за тролове ", упреквана от Вашингтон в интервенция в изборите в Съединени американски щати. Освен това той управлява частната военна компания " Вагнер ".

Според официално съобщение на министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин глобените лица и компании работят с Пригожин за разширение на съветското въздействие в Централноафриканската република. Именно там, с изключение на в Сирия, работи " Вагнер " и там предходната година.

Самият предприемач към този момент е обект на американски наказания. Той е един от 13-те руснаци, упрекнати от специфичния прокурор Робърт Мълър за интервенция в изборите в Съединени американски щати. Смята се и че той финансира съветските наемници в Сирия.

В друго официално съобщение се споделя, че глобите против физически и юридически лица, свързани с Федералната работа за сигурност, се постановат поради действия по заобикаляне на наложени от Вашингтон наказания.

В края на август Пригожин се закани да разори опозиционера Алексей Навални, в случай че той не почине. Бизнесменът съобщи, че има намерение да накара блогъра, критик на Кремъл, и съюзничката му Любов Собол да платят 88 млн. рубли (близо един милион евро) вреди, произтекли от издание на техни следствия.

Неочаквано, единствено преди няколко дни Готвача на Путин разгласи, че е дарил 1 милион рубли или 10 000 евро за лекуването на Навални в Берлин, където той към момента се възстановяваше след отравяне с " Новичок " в Русия. В последна сметка обаче дарението на Пригожин е било върнало в сметките на предприемача, защото не е било признато от болница " Шарите ", открива журналистическа инспекция.

Пригожин се оправда, че болничното заведение не е взело парите му, тъй като е трябвало в подмяна на това да даде елементи за здравословното положение и аргументите за комата на Навални на донора. Друга причина, съгласно него е, и че е в лист с компании, които са подложени на наказания. Всъщност по закон донорът няма право да получава детайлна информация за здравното положение на пациенти, прецизират от болничното заведение.

Вижте какво споделя Алексей Навални за него:

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР