САЩ наложиха санкции на две ирански юридически лица и 45

...
САЩ наложиха санкции на две ирански юридически лица и 45
Коментари Харесай

САЩ санкционираха свързани с Хизбула лица и иранци за киберпрестъпления

САЩ постановиха наказания на две ирански юридически лица и 45 физически за водене на акция с малуер (вреден софтуер) против ирански дисиденти, публицисти и интернационалните пътнически компании, заяви финансовото министерство на Съединени американски щати, представено от Ройтерс.

Двете глобени компании са притежавани или следени от иранското министерство на разузнаването и сигурността, а 45-те физически лица са работели в една от тях като мениджъри, програмисти и специалисти по киберпиратство и са подкрепяли противозаконни прониквания в компютърни мрежи на интернационалните компании, институции и въздушни превозвачи.

Съединени американски щати постановиха наказания и на един член на изпълнителния съвет на Хизбула и на две ливански компании, които съгласно Вашингтон са свързани с това подкрепяно от Иран ливанско шиитско придвижване.

Според финансовото министерство двете компании са употребявани от Хизбула за прикриване на парични преводи към сметките на придвижването, от които се обогатяват водачите на Хизбула, цитира Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР