САЩ казват, че Иран не е получил достъп до парите,

...
САЩ казват, че Иран не е получил достъп до парите,
Коментари Харесай

Сделка за 6 милиарда щатски долара с Иран под лупа след атаката на Хамас срещу Израел

Съединени американски щати споделят, че Иран не е получил достъп до парите, контрактувани в размяната на пандизчии, защото Белият дом е изправен пред възобновяване рецензии по отношение на договорката на фона на изказванията, че Техеран е подбудил офанзива на Хамас против Израел предишния уикенд.

Вашингтон има „ безшумно съглашение “ с медиатора Катар да не освобождава никакви от 6 милиарда $ (£.4,9 милиарда) от пакта, оповестява американският сътрудник на BBC CBS..

Съединени американски щати обявиха, че нямат доказателства за директна връзка на Иран с нападението на Хамас.

6 милиарда $ от ирански петролни фондове, държани в Южна Корея, бяха размразени през септември като част от договорка, съгласно която петима американо-ирански жители бяха освободени от плен.

Длъжностните лица на президента на Съединени американски щати Джо Байдън отблъснаха изрично рецензиите на републиканците, че фондът е укрепил поддръжката на Иран за Хамас.

В четвъртък сутринта заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо сподели пред демократите в Камарата на представителите при затворени порти, че парите „ няма да отидат на никое място в скоро време “.

Но по-късно денем представителят на Белия дом Джон Кърби не удостовери известията, че средствата са били замразени.

„ Това, което мога да ви кажа, " сподели той, „ е че нищо от него не е било налично и ние следим всяка стотинка, както бихте очаквали.

„ Гледахме го доста, доста деликатно. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР