САЩ изразиха безпокойство от решението на талибаните в Афганистан да

...
САЩ изразиха безпокойство от решението на талибаните в Афганистан да
Коментари Харесай

САЩ критикуват решението на талибаните да забранят достъпа на жени до университетите

САЩ показаха безпокойствие от решението на талибаните в Афганистан да забранят достъпа на дами до университетите до второ разпореждане. Стъпката е част от рестриктивните мерки, налагани на дамите и правото им на обучение от ръководещите в Афганистан.

Вашингтон ще реши какво още може да се направи, с цел да се потърси отговорност от талибаните за прекратения достъп на дами до университетите. " Тази неприемлива позиция ще има обилни последствия за талибаните и ще продължи да ги отдалечава от интернационалната общественост ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Ръководеното от талибаните афганистанско министерство на образованието заяви, че достъпът на студентки до афганистанските университети ще бъде прекратен до второ разпореждане.

Афганистанските публични и частни университети са получили указания неотложно да спрат достъпа на студентки. Това е станало в сходство с решение на кабинета.

Ройтерс отбелязва, че стъпката е част от поставяните от талибаните спънки пред образованието на дамите и се чака да провокира безпокойствие измежду интернационалната общественост, която публично не е признала ръководеното от талибаните афганистанско държавно управление.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР