САЩ изпуснаха хуманитарната операция за спасение на мирните граждани на

...
САЩ изпуснаха хуманитарната операция за спасение на мирните граждани на
Коментари Харесай

САЩ изпуснаха хуманитарната операция за спасение на хората от лагера Ер-Рукбан

Съединени американски щати изпуснаха филантропичната интервенция за избавление на мирните жители на Сирия, които са в лагера " Рукбан " . Това излиза наяве от изключителното взаимно изказване на междуведомствените координационни щабове на Русия и на Сирийската Арабска република, представени от ТАСС.

" Командването на групировката на Съединени американски щати в зоната на Ет-Танф по този начин и не взе отговорност за застраховане на безвредно и гладко прекосяване на колоните с коли през следената от нея 55-километрова зона през денонощието. Изпусна осъществяването на най-важната филантропична интервенция за спасението на сирийските жители, които са в " Рукбан ", се споделя в заявката, подписано от ръководителя на междуведомствения координационен щаб на Русия за връщането на бежанците на територията на Сирийската Арабска Република - шеф на Националния център на ръководството на защитата на Руската федерация Михаил Мизинцев и неговия сирийски сътрудник министърът на локалното самоуправление на Сирия Хусеин Махлюф.

В документа се акцентира, че " не може да се приказва за филантропичен ескорт в лагера " до момента в който жителите на лагера " Ер-Рукбан " удържат следените от Съединени американски щати бандитски формирования и заложници, съгласно информацията, представена от съветската организация.

По-рано от военното министерство на Русия оповестиха, че дружно с бежанците от " Ер-Рукбан " в Сирия са разкрили и гробище с 300 новопогребани.

По данни на ведомството, гробището и другите детайлности за изискванията, в които се намират бежанците в лагера са записани на сателитни фотоси преди дни. Тогава от министерството подсетиха, че командированите сили от Съединени американски щати в зоната на Ет-Танф, където се намира " Ер-Рукбан " стопират излизането на бежанци от лагера, а бунтовниците принудително ги удържат, искайки за излизане големи суми.

Русия и Сирия ще следят непрекъснато бежанския лагер " Ер-Рукбан ". Те ще осведомят интернационалната общественост за обстановката, се споделя в изказването.

По данни на Организация на обединените нации, над 35 000 сирийци желаят да се върнат на територията, която е под контрола на държавното управление на Сирия, включително и към 28 000 в провинция Хомс, 2 800 в провинция Дейр-ез-Зор, 1 600 - провинция Риф Дамаск и Хам, 1200 в провинция Алепо.

Руският и сирийският щаб за връщане на бежанци приканват Съединени американски щати да освободи нелегално арестуваните поданици на лагера " Ер-Рукбан " в Сирия, се споделя в изказване на ръководителя на интернационалните координационни щабове.

От двата щаба приканват интернационалните организации като Организация на обединените нации, Международния комитет на Червения кръст и Червения полумесец да спрат да премълчават и най-после - ясно да заявят своята позиция, предприемайки съответни стъпки, а не ограничавайки се със заявление за обезпокоеност за ориста на сирийските бежанци.
 60 000 сирийци бедстват в Ливан
60 000 сирийци бедстват в Ливан

Зимата и затрудненият достъп до филантропична помощ усложняват живота им

" Както сподели практиката, никакви филантропични конвои с продоволствия не са способни да решат комплицираната филантропична злополука в " Рукбан ". Само неговата цялостна разпродажба може да приключи страданията на намиращите се там не по своя воля сирийци ", се споделя в документа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР