САЩ изпращат самолетоносача Дуайт Айзенхауер и неговата група от военни

...
САЩ изпращат самолетоносача Дуайт Айзенхауер и неговата група от военни
Коментари Харесай

С цел възпиране. САЩ изпращат втори самолетоносач и военни кораби близо до Израел

САЩ изпращат самолетоносача " Дуайт Айзенхауер " и неговата група от военни кораби в източната част на Средиземно море за да " възпират враждебни дейности против Израел или всевъзможни старания за разширение на войната след офанзивата на Хамас ". Това сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в събота.

Новината идва дни откакто американското държавно управление - " Джералд Форд ", в района.

Това се случи, откакто палестинската паравоенна формация Хамас, която е оповестена за терористична от Съединени американски щати, Европейски Съюз и редица страни, против Израел и умъртви над 1300 души. При израелските ответни удари в Ивицата Газа починаха над 2200 души. Израел се готви да стартира и наземна атака.

Сега Съединени американски щати оповестиха, че самолетоносачът " Дуайт Айзенхауер " ще се причисли към останалите американски военни кораби в източната част на Средиземно море.

Разполагането е сигнал за " стоманения ангажимент на Вашингтон към сигурността на Израел и нашата решителност да възпираме всеки държавен или недържавен участник, който желае да ескалира тази война ", сподели Лойд Остин в изказване.
 Самолетоносачът
От администрацията на президента Джо Байдън показаха още, че самолетоносачът и съпътстващите го сили няма да вземат участие в бойни дейности от името на Израел.

Освен " Айзенхауер ", който е флагманът на ударната група на американските самолетоносачи, Съединени американски щати ще изпратят и ракетен крайцер и два разрушителя с управляеми ракети, се споделя в изказването на Остин.

" Айзенхауер " може да носи повече от 60 самолета, в това число изтребители F/A-18 , отбелязва Си Ен Ен. Другият изпратен самолетоносач - " Джералд Форд " може да разположи повече от 75 самолета.

До решението на Съединени американски щати да разположат самолетоносачи и бойни кораби наоколо до Израел се стигна, откакто на 7 октомври Хамас нападна Израел с хиляди ракети, а нейни членове минаха границата с Ивицата Газа и нападнаха десетки израелски цивилни.

Впоследствие Израел разгласи положение на война, активизира 300 000 резервисти и отвърна с въздушни удари по Газа. Преди ден израелската войска извърши и първи сухопътни интервенции в Ивицата Газа.
 Израелци и палестинци. Кратка история на един дълъг спор  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР