САЩ използват ДАЕШ (Ислямска държава) като предлог за продължаване на

...
САЩ използват ДАЕШ (Ислямска държава) като предлог за продължаване на
Коментари Харесай

САЩ виждали ДАЕШ като съюзник за смяна на режима в Сирия

САЩ употребяват ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) като претекст за продължение на противозаконното си наличие в Сирия и преглеждат терористичната формация съвсем като съдружник за осъществяване на смяна на режима в Арабската република. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от съветските медии.

По-рано специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри съобщи, че сирийското държавно управление е отговорно за основаването на ДАЕШ.

" Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че ДАЕШ не е изцяло победена и че основното изискване за успеха против нея е смяна на режима в Сирия и изтеглянето на всевъзможни ирански или проирански елементи от страната. Това удостоверява моята доктрина, че американците преглеждат ДАЕШ като опрощение за наличието си в Сирия и съвсем като съдружник в битката против сирийския режим. С други думи, главната задача в този момент е смяна на режима, а не победа над ДАЕШ ", акцентира Лавров в Лисабон след среща с португалския си сътрудник Аугусто Сантос Силва.

В поддръжка на тази оценка Лавров уточни, че главната останала интензивност на ДАЕШ в Сирия в този момент се намира в територии, " следени от Съединени американски щати - на източния бряг на река Ефрат ".

Това включва и региона към селището Ат Танф в Южна Сирия, " където Съединени американски щати нелегално сътвориха зона, която управляват с радиус от 55 км ", добави съветският първи посланик, изтъквайки: " В тази зона има няколко хиляди бандити, които Съединени американски щати преглеждат като недосегаеми, което разрешава на американците да се извиняват за наличието си, в това число и в тази съответна територия. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР