САЩ изнасят повече втечнен природен газ за Европа в резултат

...
САЩ изнасят повече втечнен природен газ за Европа в резултат
Коментари Харесай

Танкери с втечнен газ от САЩ не могат да разтоварят в Европа

САЩ изнасят повече полутечен природен газ за Европа вследствие на войната в Украйна и лимитираните съветски газови доставки преди приближаващата зима.

На този декор от ден на ден са танкерите с полутечен природен газ, които чакат да бъдат разтоварени на европейски пристанища, защото инфраструктурата на Стария континент не съумява да поеме увеличените доставки по море на синьо гориво, осведоми Си Ен Би Си.

Около 60 танкера с полутечен природен газ плават постепенно или са на „ луфт “ край крайбрежията на северозападна Европа,

на Иберийския полуостров или в Средиземно море, по данни на профилирания уебсайт „ Марийн трафик “ (MarineTraffic), който наблюдава в действително време местоположението на кораби и яхти.

„ Вълната “ от танкери с полутечен природен газ претрупва опциите на европейските уреди за регазификация да разтоварват корабите по график “, отбелязва Андрю Липов, шеф на консултантската компания „ Липов ойл асосиейтс “ (Lipow Oil Associates).

Поради забавянето в Европа се отсрочва противоположното корабоплаване на танкерите до Съединени американски щати,

където още веднъж да бъдат натоварени, заради което запасите от полутечен природен газ се усилват над упованията на пазарите, съгласно Липов. 

Основният инфраструктурен проблем е неналичието на задоволителен потенциал за регазификация в Европа. Поради това броят на „ плаващите хранилища “ за полутечен природен газ се усилва, което от своя страна води до намаляване на цените на синьото гориво.

През тази седмица цените на природния газ в Европа паднаха под 100 $ за мегаватчас.

Това става за първи път, откогато Русия спря доставките, отбелязва Си Ен Би Си. 

Преди войната в Украйна синьото гориво се продаваше и за малко под 30 $ за мегаватчас. През август тази година цената му скочи до 335 $ за мегаватчас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР