САЩ изчерпват средствата за военни доставки за Украйна . Това

...
САЩ изчерпват средствата за военни доставки за Украйна . Това
Коментари Харесай

САЩ: Липсата на допълнително финансиране ще повлияе на способността ни да подкрепяме Украйна през есенните и зимните месеци

САЩ изчерпват средствата за военни доставки за Украйна. Това съобщи координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

„ Липсата на в допълнение финансиране, което поискахме, безусловно ще повлияе на способността ни да поддържаме Украйна през есенните и зимните месеци “, сподели той.

Служителят означи, че по-нататъшната помощ за Киев може да пострада без решение на Конгреса за спомагателни бюджетни заеми. Кърби прикани законодателите да избързат с 24 милиарда $, до момента в който изискванията на фронта остават удобни за украинска контраатака.

На 26 септември няколко американски конгресмени желаеха от съветника по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - Джейк Съливан, информация за точния размер на разноските за Украйна. Автори на писмото са сенатор Джеймс Дейвид Ванс, както и членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати Мат Гетци Чип Рой. Те сложиха под въпрос размера на парите, изразходвани за украинските въоръжени сили (UAF), откакто Съливан сподели, че Белият дом е изпратил към 79,9 милиарда $ помощ на Киев от началото на спора през февруари 2022 година

В същото време Службата за ръководство и бюджет на Белия дом разгласява данни, съгласно които са изхарчени 111 милиарда $. Конгресмени означиха, че разликата сред тези две суми е 31 милиарда $. „ Странното е, че администрацията на Байдън не знае какъв брой сме похарчили в Украйна “, сподели Джеймс Дейвид Ванс.

Във Вашингтон желаят да видят подсилване на Националното антикорупционно бюро на Украйна (NABU), което би трябвало да получи правото да подслушва. Те възнамеряват да оставят контраразузнавателната работа, битката с тероризма и киберпрестъпността под юрисдикцията на Службата за сигурност на Украйна (SBU). Освен това би трябвало да се проведат промени в Министерството на защитата, митниците и граничната защита, Националната полиция, Бюрото за икономическа сигурност и Висшия антикорупционен съд.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР