САЩ искат Северна Корея да предприеме големи крачки към ядрено

...
САЩ искат Северна Корея да предприеме големи крачки към ядрено
Коментари Харесай

САЩ искат от КНДР да премахне ядрените оръжия до 2020 г.

САЩ желаят Северна Корея да предприеме огромни крачки към нуклеарно разоръжаване до края на първия мандат на президента Доналд Тръмп.

Това заяви държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който е на посещаване в Южна Корея, осведоми АП.

Така за първи път Вашингтон уточни съответен времеви диапазон след историческата среща сред Тръмп и водача на КНДР Ким Чен-ун в Сингапур във вторник. Двамата водачи подписаха съглашение, само че в него не беше посочен явен интервал за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

Помпео акцентира, че Вашингтон чака КНДР да унищожи " по-голямата " част от нуклеарните си благоприятни условия в границите на две години и половина. Той разкри още, че ще води нов кръг договаряния сред Вашингтон и Пхенян, които са планувани за идната седмица.

По думите му Тръмп ще възобнови военните учения с Южна Корея, в случай че КНДР приключи договарянията.

Държавният секретар добави, че има " доста други сфери ", по които Тръмп и Ким са постигнали съгласие, само че не са включени в документите от Сингапур. Тези тематики ще бъдат разисквани, когато бъдат обновени диалозите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР