САЩ искат бързо да разположат нови ракети в Азия, по

...
САЩ искат бързо да разположат нови ракети в Азия, по
Коментари Харесай

САЩ искат да разположат нови ракети със среден обсег в Азия

Съединени американски щати желаят бързо да разположат нови ракети в Азия, по опция още в идващите месеци, с цел да отвръщат възходящата военна мощност на Китай в района, разгласи новият началник на Пентагона Марк Еспър, представен от Франс прес.

" Да, бих желал да го направя ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати в отговор на въпрос допустимо ли е Съединени американски щати да разположат в Азия нови стандартни оръжия със междинен обхват, откакто към този момент не са обвързани от американско-руския Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, от който Съединени американски щати се отдръпнаха през вчерашния ден.

" Бихме желали да го създадем колкото се може по-скоро ", сподели Еспър в самолета на връщане от посещаване в Сидни, първи стадий от едноседмична обиколка в Азия.

" Бих желал да го считам в месеци, само че тези неща имат податливост да лишават повече време от плануваното ", добави той.

Еспър не посочи къде Съединени американски щати имат намерение да разположат новите ракети. " Не желая да злоупотребявам, тъй като това са неща, които постоянно се разискват със съдружниците ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР