САЩ и Южна Корея започнаха в понеделник едно от най-големите

...
САЩ и Южна Корея започнаха в понеделник едно от най-големите
Коментари Харесай

„Бдителна буря“: САЩ и Южна Корея започнаха мащабно военновъздушно учение

Съединени американски щати и Южна Корея започнаха в понеделник едно от най-големите си взаимни военновъздушни учения с присъединяване на стотици бойни самолети и от двете страни , съобщи Ройтерс. Те ще упражняват симулирани офанзиви 24 часа на ден през по-голямата част от седмицата.

Операцията под кодовото име " Бдителна стихия " щ е продължи до петък и ще включва към 240 самолета, които ще извършат почти 1600 полета, оповестиха през предходната седмица военновъздушните сили на Съединени американски щати. Броят на задачите е най-големият в историята на годишното събитие.

Северна Корея осъди учението като подготовка за инвазия и доказателство за враждебната политика на Вашингтон и Сеул . В знак на митинг Сеул извърши пускове на ракети, организира тренировки за въздушно нахлуване и артилерийски стрелби в морето.

Съюзниците споделят, че учението е належащо като контрамярка против евентуални закани от Северна Корея, която изстреля рекорден брой ракети тази година и се готви да възобнови нуклеарните си проби за първи път от 2017 година

" Бдителна стихия " ще включва, наред с останалите видове летателни апарати, и разновидности на изтребителя Ф-35 както от американска, по този начин и от южнокорейска страна , а Австралия ще даде аероплан за въздушно презареждане.

В петък южнокорейските сили завършиха 12-дневното полево обучение " Хогук 22 ", в което отработиха десантни интервенции и секване на реки, като организираха някои тренировки дружно с американски елементи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР