САЩ и Япония подписаха ограничено търговско споразумение, предаде Асошиейтед прес.

...
САЩ и Япония подписаха ограничено търговско споразумение, предаде Асошиейтед прес.
Коментари Харесай

САЩ и Япония сключиха ограничено търговско споразумение

САЩ и Япония подписаха лимитирано комерсиално съглашение, съобщи Асошиейтед прес.

Сделката би трябвало да върне на американските фермери преимуществата, изгубени, когато при започване на мандата си президентът Доналд Тръмп изтегли страната от Транстихоокеанското партньорство (ТТП). Оттогава те са в неподходящо състояние в Япония по отношение на останалите 11 страни участнички в пакта, в това число огромните производители на селскостопански артикули Канада и Нова Зеландия, които продължиха без Съединени американски щати и се употребяват с преференциален режим на японския пазар.

"Това е победа за американските фермери ", разгласи Тръмп при подписването на договорката.

Търговското съглашение обаче не позволява несъгласията сред двете страни в търговията с коли. Според Тръмп Вашингтон и Токио би трябвало да продължат да работят за по-широкообхватно съглашение.

Пактът включва и ангажимент за отваряне на пазара за цифровата търговия сред двете страни, на стойност 40 милиарда $.

Американският бизнес упорства за по-широка договорка, която да даде на американските компании достъп до браншове като обезпечаване и фармацевтика в Япония.

Тръмп от дълго време се оплаква от комерсиалния недостиг на Съединени американски щати с Япония, който предходната година доближи 58 милиарда $. Япония е третата по величина международна стопанска система след Съединени американски щати и Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР