САЩ и Япония планират най-голямото надграждане на техния съюз за

...
САЩ и Япония планират най-голямото надграждане на техния съюз за
Коментари Харесай

САЩ и Япония планират най-голямото надграждане на пакта за сигурност от повече от 60 години

Съединени американски щати и Япония възнамеряват най-голямото надграждане на техния съюз за сигурност, откогато подписаха контракт за взаимна защита през 1960 година в опит да противодействат на Китай.

Президентът Джо Байдън и министър-председателят Фумио Кишида ще разгласят проекти за преструктуриране на американското военно командване в Япония, с цел да засилят оперативното обмисляне и ученията сред нациите, съгласно петима души, осведомени със обстановката. Те ще разкрият проекта, когато Байдън посрещне Кишида в Белия дом на 10 април.

Съюзниците желаят да укрепят връзките си в региона на сигурността, с цел да отговорят на това, което считат за възходяща опасност от Китай, което изисква техните военни да си сътрудничат и възнамеряват по-безпроблемно, изключително при рецесия като спора в Тайван.

Докато Байдън и Кишида ще възвестят силата на алианса сред Съединени американски щати и Япония, срещата на върха ще пристигна единствено седмици след президента на Съединени американски щати изрази несъгласието си против придобиването на US Steel от японската група Nippon Steel....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР