САЩ и Великобритания са използвали непропорционална сила в Йемен, заяви

...
САЩ и Великобритания са използвали непропорционална сила в Йемен, заяви
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ и Великобритания използват непропорционална сила в Йемен

Съединени американски щати и Англия са употребявали непропорционална мощ в Йемен, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация.


Ердоган се спря на офанзивите на Съединени американски щати и Англия в Йемен, като съобщи, че " всички тези дейности включват потреблението на непропорционална мощ. Израел също употребява непропорционална мощ в Палестина ".

" Получаваме информация от разнообразни източници, че хутите са създали доста сполучлива отбрана, обезпечили са сполучливи отговори както против Съединени американски щати, по този начин и против Англия ", сподели той.

" Разбира се, сега те към този момент се стремят да трансфорат Червено море в езеро от кръв ", сподели той.

Съединени американски щати и Англия нанесоха удари по голям брой цели на територията на Йемен в отговор на продължаващите безпилотни и ракетни удари от страна на подкрепяните от Иран хути по интернационалните морски пътища в Червено море. Нападенията на йеменската формация започнаха през ноември в отговор на войната на Израел в Газа.

Относно делото за геноцид на Южна Африка против Израел в Международния съд, Ердоган съобщи, че израелският министър-председател Бенямин Нетаняху няма къде да се скрие и че няма отбрана за дейностите му.

" Бих видял израелския президент Исаак Херцог в доста по-искрена атмосфера в този миг, само че в последно време и той имитира Нетаняху, започвайки да прави доста разнообразни изказвания ", добави той.

Той също по този начин съобщи, че Израел показва своите причини пред висшия съд на Организация на обединените нации, като добави: " Но документите, които представихме, са потребни за Хага ".

" С тези документи Израел ще бъде измамен под отговорност там. Ние чакаме това, тъй като също имаме вяра в справедливостта на Международния съд в Хага ".

На фона на продължаващите израелски офанзиви против Ивицата Газа, Турция " също по този начин приема колкото може повече деца, дами и възрастни хора и ги лекува в нашите лечебни заведения ".

Първият ден от процеса завърши, откакто посланикът на Южна Африка в Амстердам, Вусимузи Мадонсела, прочете деветте краткотрайни ограничения, които страната му изиска от Съда против Израел.

През първия ден от процеса южноафриканската страна показа пред МНС своите обвинявания против Израел дружно с подкрепящите ги претекстове и доказателства.

Правните представители на Южна Африка в процеса упрекнаха Израел в " преднамерени дейности против жителите на Газа, доказващи геноцидни планове ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР