САЩ и техните съюзници смятат, че е неизбежна мащабна ракетна

...
САЩ и техните съюзници смятат, че е неизбежна мащабна ракетна
Коментари Харесай

Заради опасения за евентуален ирански удар по Израел: Петролът по...

САЩ и техните съдружници считат, че е неизбежна огромна ракетна и офанзива с дронове от страна на Иран като възмездие за израелски удар против посолството на Техеран в Сирия. Американски медии настояват, че иранските офанзиви могат да бъдат в границите на идващите 24 или 48 часа.

 

Шансовете за разширение на военния спор в Близкия изток не престават да подклаждат страховете от нови спирания на доставките на нефт, което води до доста повишаване на черното злато.

Към 17.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент се усилват с 2,5% към 92,19 $ за барел - най-високо ценово равнище от 29-и септември 2023 г.  Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък нарастват с близо 3% към 87,55 $ за барел - непосредствени под 5-месечни връх към 87,63 $ за барел, доближат за малко на 5-и април.

 

" Директна борба сред Израел и Иран би означавала забележителна ескалация на спора в Близкия изток и би довела до доста повишаване на цените на петрола ", акцентират анализатори на Commerzbank, представени от Блумбърг.

Петролът се увеличи с към 19% от началото на годината поради набиращия скорост спор в Близкия изток, украинските офанзиви с дронове по съветски нефтени рафинерии, както и поради решението на ОПЕК + да удължи до края на юни съглашението за ограничение на петролното произвеждане с към 2,2 млн. барела дневно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР