САЩ и редица западни държави предложиха на лидера на Иракски

...
САЩ и редица западни държави предложиха на лидера на Иракски
Коментари Харесай

Предлагат на Иракски Кюрдистан да отложи референдума за независимост с две години


Съединени американски щати и редица западни страни предложиха на водача на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани да отсрочи референдума за самостоятелност с две години.

Това съобщи в изявление за вестник "Аш-Шарк ал- Аусат" политикът Мохамед Махмд, водач на Социал-демократическата партия на Кюрдистан.

По-рано бе обявено, че специфичният представител на американския президент Брет Макгърк дружно с представители от Англия, Франция и Организация на обединените нации показаха на Барзани проект, който е опция на референдума. Подробности от документа не бяха оповестени.

Според Махмуд западните представители предложиха референдумът да се отсрочи за две години до съвещанието на Организация на обединените нации за Ирак, на което ще се разиска и въпросът за Иракски Кюрдистан и референдума за самостоятелност. Дотогава трите страни и Организация на обединените нации ще се опитат да разрешат проблемите сред района и федералното държавно управление в Багдад.

Според Махмуд Иракски Кюрдистан упорства „ въпросът за референдума да бъде импортиран в дневния ред на Организация на обединените нации, да бъде посочена датата на повеждането му “.

БГНЕС напомня, че Иракски Кюрдистан насрочи референдума за самостоятелност на 25 септември. Преди няколко дни Барзани бе споделил, че референдумът може да бъде отложен при съответно различно предлагането. Не е ясно дали той приема двегодишното отсрочване като такова предложение. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР