САЩ и китайските преговарящи приключиха кратък кръг от търговски преговори

...
САЩ и китайските преговарящи приключиха кратък кръг от търговски преговори
Коментари Харесай

Последните търговски преговори между САЩ и Китай са „конструктивни“, според Пекин

САЩ и китайските договарящи завършиха къс кръг от търговски договаряния през днешния ден, които Пекин дефинира като "конструктивни ", в това число разискването на по-нататъшните покупки на американски селскостопански артикули и съглашение за повторна среща през септември, съобщи Ройтерс.

Първите търговски договаряния лице в лице след примирието от предишния месец се състояха на работна вечеря през вчерашния ден в историческия хотел в Шанхай Fairmont Peace и полудневна среща, извършена през днешния ден, преди американският търговски представител Робърт Лайтхайзър и министърът на финансите Стивън Мнучин да излетят назад към Америка.

„ И двете страни, съгласно консенсуса, реализиран от двамата водачи в Осака, имаха прям, високоефективен, градивен и изчерпателен продан по съществени търговски и стопански въпроси от съвместен интерес “, съобщи китайското министерство на търговията в изказване, малко откакто представителите на Съединени американски щати напуснаха Шанхай.

В изказването се споделя, че договарящите разискват повече китайски покупки на селскостопански артикули от Съединените щати, които са станали основа на разногласието, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Китай не е постигнал обещаните покупки.

Разговорите започнаха на фона на ниски упования, откакто през вчерашния ден Тръмп упрекна Пекин в Twitter за закъснение и предизвести за по-лош резултат за Китай, в случай че продължи да го прави.

В сряда представителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг съобщи, че не е осведомена с най-новите развития по време на диалозите, само че че е ясно, че Съединени американски щати не престават да „ минават от едно положение в друго “. „ Вярвам, че няма смисъл Съединени американски щати да упражняват акцията си за оптимален напън сега “, сподели Хуа на брифинг в отговор на въпрос по отношение на туитовете. „ Безсмислено е да казвате на другите да одобряват медикаменти, когато сте заболели “, добави метафорично тя.

Продължителната комерсиална война сред двете най-големи стопански системи в света прекъсна международните вериги за доставки и разклати финансовите пазари, защото всяка от страните анулира цените за милиарди долари от стоките на другия.

Официално изследване на китайското държавно управление, оповестено през днешния ден, сподели, че интензивността на фабриките се е свила за трети следващ месец през юли, наблягайки възходящите напрежения върху стопанската система.

Очакваше се договарянията в Шанхай да се съсредоточат върху жестовете на "добра воля ", като китайските задължения за закупуване на американски селскостопански артикули и стъпките на Съединени американски щати за облекчение на някои наказания против китайския колос на телекомуникационното съоръжение Huawei Technologies, сподели по-рано пред Ройтерс, човек, осведомен с полемиките.

Тези проблеми ненапълно са отстранени от по-основните тъжби на Съединени американски щати в комерсиалния спор, в това число китайските държавни дотации, насилствените прехвърляния на технологии и нарушавания на интелектуалната благосъстоятелност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР