САЩ и Китай проведоха през тази седмица разговори за безопасността

...
САЩ и Китай проведоха през тази седмица разговори за безопасността
Коментари Харесай

САЩ и Китай подновяват разговорите за безопасно военно взаимодействие

САЩ и Китай организираха през тази седмица диалози за сигурността на взаимоотношението сред въоръжените си сили за първи път от повече от две години, заяви Агенция Франс Прес с позоваване на американските военни.

Възобновяването на диалозите се случи, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и китайският му сътрудник Си Дзинпин се договориха на срещата на върха през ноември да възстановят връзките сред военните и да понижат напрежението сред двете страни.

От 2 до 4 април американски и китайски военни представители се срещнаха за работната група по Военноморското консултативно съглашение в Хавай - първите такива срещи след виртуалното събитие в края на 2021 година, се споделя в изказване на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати (INDOPACOM).

Споразумението е " главното средство на INDOPACOM за директно разискване на въздушната и морската оперативна сигурност " с китайските военни, сподели в изказването полковникът от американската войска Йън Франсис, началник на американската делегация.

" Откритата, директна и ясна връзка с НОА - и с всички други военни сили в района - е от изключителна значимост, с цел да се избегнат произшествия и недоразумения ", сподели Франсис, употребявайки съкращението за Народноосвободителната войска - китайската войска.

От INDOPACOM обявиха, че по време на срещите през тази седмица - последната от поредност, датираща от 1998 година - американските и китайските публични лица са " създали обзор на събитията, свързани с сигурността, през последната година и са разискали поддържането на морската и авиационната оперативна сигурност и професионализъм ".

Съединените щати неведнъж са изтъквали рисковете от случаите през последните години, при които китайски военни самолети и кораби са работили по рисков метод наоколо до американски и съюзнически самолети и кораби.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин предизвести преди Байдън и Си да се договорят за обновяване на договарянията сред военните, че случаите имат капацитет да излязат отвън надзор, изключително при неналичието на открити линии за връзка сред американските и китайските сили. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР