САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22,

...
САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22,
Коментари Харесай

Пет военни самолета на САЩ и Канада са вдигнати по тревога

САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22, два изтребителя CF-18 и аероплан с далечно радиолокационно съоръжение E-3 AWACS поради полет на съветски стратегически ракетоносци Ту-160 в региона на Арктика.

За това в събота са съобщили в Обединеното командване на аерокосмическата защита на Северна Америка (НОРАД), написа вестник "Известия “, представен от "Фокус ".

Американските самолети са изхвърчали от база на Военновъздушни сили в Аляска. В известието се споделя: "E-3 AWACS, два изтребителя F-22 и два изтребителя CF-18 са разпознали два съветски стратегически бомбардировача Ту-160 (Blackjack по класификацията на НАТО), които са навлезли в опознавателната зона на противовъздушната защита на Канада ".

В НОРАД са удостоверили, че съветските самолети са се намирали в интернационалното въздушно пространство, без да са нарушавали държавните граници. Двата съветски ракетоносеца Ту-160 са правили 15-часов полет над неутрални води в Северния ледовит океан, море Лаптеви, а също и над Баренцово и Карско море.

Ту-160, прочут като "Белият лебед “ е най-тежкият военен аероплан в света, може да престои 25 часа във въздуха и да носи 12 ракети по едно и също време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР