САЩ и Европейският съюз (ЕС) се договориха за отлагане на

...
САЩ и Европейският съюз (ЕС) се договориха за отлагане на
Коментари Харесай

САЩ и ЕС отлагат въвеждането на митата. ЕС се ангажира с изграждане на инфраструктура за американски LNG


Съединени американски щати и Европейският съюз (ЕС) се договориха за отсрочване на митата. Това стана ясно след срещата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Освен това Европейски Съюз ще построи съответната инфраструктура за импорт на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати. Както стана ясно ще бъде основана работна група за разрешаване на разногласията и премахване на бариерите в търговията. Част от договореностите касаят връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в областта на енергетиката.

Съединени американски щати и Европейски Съюз ще работят взаимно и по промяна на Световната комерсиална организация (СТО). Това заяви от своя страна американският президент след договарянията. Тръмп съобщи също по този начин, че Съединени американски щати и Европейски Съюз ще се борят с „ нечестните дейности “ в търговията. „ Ние дружно с сътрудниците, които мислят като нас ще работим над реформирането на СТО по решение на проблемите, провокирани от нечестни дейности, такива като кражба на интелектуална благосъстоятелност,принудителен трансфер на технологии, промишлени дотации и изкривявания (на пазара), създавани от държавните компании и свръхпроизводството “, сподели Тръмп.

Съединени американски щати и Европейски Съюз се ангажираха да се въздържат от въвеждането на нови мита по време на провеждането на договарянията за разрешаването на комерсиалните разногласия, съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, давайки образец с автомобилната индустрия.

„ Днес ние се договорихме с президента да създадем преоценка на тези ограничения (по митата върху стоманата и алуминия) за съответното време. Тази логичност се отнася и за автомобилната индустрия,...митата не пазят националната сигурност, те единствено подкопават икономическата сигурност “, сподели Юнкер по време на лекция във Вашингтон след договарянията с президента Доналд Тръмп.

„ Разрешети ми да дам образец. Ако вкарат 20 % мита върху съставените елементи за коли, а другите страни отговорят, то това би коствало на стопанската система на Съединени американски щати 50 милиарда $ загуби за Брутният вътрешен продукт към 2025 година “, сподели Юнкер.

По отношение на природният газ, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че Европейски Съюз желае да усили вноса на LNG от Съединени американски щати за диверсификация на енергийните си запаси.

Европейски Съюз е подготвен да влага в строителството на нови терминали за банкет на полутечен природен газ, главно от Съединени американски щати, в случай че цените са конкурентоспособни. Това съобщи от своя страна ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

„ Договорихме се да засилим стратегическото си съдействие във връзка с енергетиката. Европейският съюз желае да внася повече LNG от Съединени американски щати за диверсифициране на доставките на сила “, се споделя в изказването на Европейска комисия.

Съединени американски щати по-рано вкараха покачване на митата за вноса от трети страни, включително и страните от Европейски Съюз върху продукцията от стомана и алуминий, мотивирайки съображенията си с националната сигурност. Реакцията на Европейската комисия не закъсня – започва спор в границите на СТО със Съединени американски щати по въвеждането на митата, а също по този начин бяха въведени и спомагателни мита от 25 % върху вноса на редица артикули от Съединени американски щати за Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР