САЩ и ЕС ще отменят информация за непазарните политики на

...
САЩ и ЕС ще отменят информация за непазарните политики на
Коментари Харесай

Байдън и Фон дер Лайен обсъдиха координацията на западните държави в подкрепа на Украйна


Съединени американски щати и Европейски Съюз ще анулират информация за непазарните политики на Китай

Съветът по търговия и технологии ЕС-САЩ ще обменя информация по отношение на непазарните политики и практики на трети страни, като да вземем за пример тези, прилагани от Китайската национална република. Това стана ясно след среща на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Постигната е и сделка да стартират договаряния за приложимост на европейски първични материали, които са от решаващо значение за производството на акумулатори за електрически транспортни средства, ползващи се от данъчни облекчения в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Започват диалози за изглаждане на разликите сред Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на данъчните заеми за електрически транспортни средства, включени в признатия предходната година закон за чиста сила на Байдън. След срещата си с Байдън Фон дер Лайен съобщи, че в случай че бъде реализирано съглашение, това ще докара до отнасяне на сериозни първични материали, произхождащи от Европейски Съюз, по този начин, като че ли са създадени в Съединени американски щати.

Байдън и Фон дер Лайен са употребявали срещата си в Овалния кабинет, с цел да обсъдят и координацията на западните страни в поддръжка на Украйна във войната против Русия.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР