САЩ и ЕС поставиха ултиматум пред гръцкото правителство да спре

...
САЩ и ЕС поставиха ултиматум пред гръцкото правителство да спре
Коментари Харесай

САЩ и ЕС с ултиматум към гръцкото правителство да спре танкерите, транспортиращи руски петрол

САЩ и Европейски Съюз сложиха ултиматум пред гръцкото държавно управление да спре гръцките танкери, които транспортират съветски нефт. Това оповестяват гръцките медии по информация на Международния институт по финанси във Вашингтон.

От Вашингтон и Брюксел остро предизвестиха гръцките корабособственици да прекратят превозването на съветски нефт, което нарушава глобите против Москва, оповестяват гръцките медии, като се базират на дипломатически източници.

За да не ги включат в " черния лист " три огромни гръцки компании прекратиха транспорта на съветско гориво.Корабособствениците започнаха да продават танкерите си на трети страни.

Проучване на центъра за проучване на енергиято демонстрира, че от 10-те европейски компании с най-големи размери транспорти от съветски пристанища 8 са гръцки компании.

Заплахата от Съединени американски щати и Брюксел принуди гръцките притежатели на танкери да продават корабите си на трети страни и то при двойни цени, заради огромното търсене на този вид кораби. Китай, Турция и Индия купуват на всякаква цена от гръцките притежатели, оповестяват икономическите издания.

Официално държавното управление не е реагирало, тъй като точно олигарсите от корабния бранш са спонсори на партиите в Народното събрание, съгласно мненията на гръцки публицисти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР