САЩ и България подписаха вчера меморандум за разбирателство, който засилва

...
САЩ и България подписаха вчера меморандум за разбирателство, който засилва
Коментари Харесай

САЩ и България ще сътрудничат в борбата с дезинформацията

САЩ и България подписаха през вчерашния ден меморандум за съгласие, който ускорява съдействието в битката с задграничното манипулиране на информация, заяви пресслужбата на Държавния департамент, представена от Българска телеграфна агенция.

Меморандумът за съгласие, подписан от помощник-държавния секретар по публичните въпроси и обществената дипломация Лиз Алън и българския вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел, обезпечава здрава основа за взаимна работа на двете страни против разпространяването на дезинформация и медийни операции, които съставляват възходяща опасност в Централна и Източна Европа. 

Меморандумът за съгласие е знак за уговорката на Съединени американски щати и България да разработят общ метод за по-добро идентифициране на задграничната дезинформация и създаване на взаимни механизми за противопоставяне на опасност, която тя съставлява. Съединени американски щати и България одобряват, че властническите държавни управления манипулират информацията и популяризират дезинформация, с цел да въздействат на хората по света.

Настоящият Меморандум за съгласие показва уговорката на Съединени американски щати и България да работят дружно и с други страни съидейници за противопоставяне на манипулирането на информация. Това съдействие включва правене на национални политики, поддръжка за гражданското общество и многостранен ангажимент.

Церемонията по сключване на Меморандума за съгласие стана свършек на втората сесия на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати, извършена в Държавния департамент на 25 септември, и отбелязва 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Съединени американски щати и България, се показва в известието, оповестено на уеб страницата на Държавния департамент.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР