САЩ едва ли ще се откажат от руските ядрени суровини,

...
САЩ едва ли ще се откажат от руските ядрени суровини,
Коментари Харесай

Всяка 20-та крушка в САЩ свети благодарение на руски уран

САЩ надали ще се откажат от съветските нуклеарни първични материали, защото тази мярка ще докара до съществени стопански последствия за страната. „ В Съединени американски щати съвсем всяка 20-та крушка гори с помощта на съветски уран. Отказът от съветски нуклеарни първични материали е съвсем непостижим. Те добре осъзнават, че сходна стъпка ще докара до пагубни последствия за цялата стопанска система на страната “, сподели Александър Уваров, шеф на ANO AtomInfo-Center в изявление за ТАСС.

Унгария към този момент показва подобен уравновесен метод. Премиерът Виктор Орбан сподели, че глобите на Европейски Съюз няма да повлияят на съдействието на Унгария с Русия по плана за атомна електроцентрала Пакш II, планувана двублокова атомна електроцентрала с реактори ВВЕР-1200, проектирана от Русия.

„ Росатом от дълго време се утвърди в чужбина като благонадежден сътрудник, напреднала и постоянна компания, изключително по въпросите, свързани със строителството на атомни електроцентрали. Мисля, че никакви наказания или други ограничавания няма да повлияят на осъществяването на интернационалните ѝ отговорности “, означи специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР