САЩ блокираха изявлението на Г-7, осъждащо президентските избори в Руската

...
САЩ блокираха изявлението на Г-7, осъждащо президентските избори в Руската
Коментари Харесай

Repubblica: САЩ блокираха изявлението на Г-7, осъждащо руските президентски избори

Съединени американски щати блокираха изказването на Г-7, осъждащо президентските избори в Руската федерация, направено от председателстващата я Италия. Това написа вестник La Repubblica, базирайки се на свои източници, като изяснява, че сходно решение е подбудено от желанието да не се даде мотив на Москва да се намеси в идните американски избори през ноември.

Както показва изданието, в Италия са подготвили изказване, в което съветските избори са наречени „ фарс “.

Документът е отдръпнат от съветника на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан.

„ Не са свободни избори, само че действителността е, че Владимир Путин е президент “, цитира изданието Съливан.

Американската страна ги назова „ несвободни и несправедливи “, като тази теза се споделяше от болшинството представители на груповия Запад.

В същото време в самата Италия оценките се разминаваха, което докара до нова вълна от разногласия за стабилността на ръководещия съюз. Вицепремиерът и министър на превоза и инфраструктурата Матео Салвини, водач на партията Лига, сподели, че е „ взел под внимание резултата от съветските избори “ и че „ хората, които гласоподават, постоянно са прави “.


В същото време вторият вицепремиер и външен министър Антонио Таяни, който оглавява друга ръководеща партия, Forza Italia, твърди, че съветските избори са били белязани от „ напън и принуждение “. Италианският министър председател Джорджия Мелони се ограничи да уточни хипотетичната неправомерност на изборите в „ окупираните украински територии “.

Припомняме, че изборите за президент на Русия се организираха от 15 до 17 март. За първи път те се организираха в границите на три дни и посредством отдалечено електронно гласоподаване, което имаше в към една трета от областите в страната. Според ЦИК, след обработка на 100% от протоколите, сегашният държавен глава Владимир Путин печели с 87,28% от гласовете. Изборите записаха рекордна интензивност в актуалната история на Русия – 77,44%.

Руската страна неведнъж е заявявала, че Москва в никакъв случай не се е намесвала в американските избори и няма да направи нищо сходно на идния избор.

Източник – Repubblica /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР