Сашо Александров, или Алвеша, както го знаят всички фенове на

...
Сашо Александров, или Алвеша, както го знаят всички фенове на
Коментари Харесай

Сашо Александров: Лудогорец трудно ще защити титлата си

Сашо Александров, или Алвеша, както го знаят всички почитатели на футбола у нас, постави завършек на богата си кариера преди броени дни и незабавно мина от другата страна на тъчлинията.Той даде обстойно изявление пред сътрудниците от " Гонг ", в което приказва за идния сезон в България.

- Сашо,  к ога се породи идеята  в теб  да се откажеш от футбола?
- Като цяло изобщо не съм мислил за това. Породи се преди един месец, като свърши последния мач с Локо Пловдив. Говорихме с шефовете на ЦСКА 1948 и те ми предложиха да мина на различен стадий в моето развиване и да стартира да оказвам помощ в клуба като треньор, да видя отсам натам дали това ще бъде за мен. Помислих много време, много мъчно ми беше да взема това решение, само че се надявам да е било вярно.

- Ще учиш и за „ А “ треньорски лиценз, разкажи малко повече.
- Да, то има един лиценз, който го пускат на 4-5 години. Сега това ще е за повторно и е с футболисти, които са играли над осем години в Първа дивизия, в националния тим, печелили са трофеи и купи. Аз си подадох документите и за мое благополучие ме одобриха.

- През дългата ти кариера си играл в доста тимове, само че кой е индивидът на който искаш да благодариш, и който ти е дал най-вече във футбола?
- Много са. Абсолютно всеки треньор ми е дал нещо за моето развиване. Ако кажа едно или две имена, ще има афектирани и по тази причина желая да благодаря на безусловно всички експерти, с които съм работил последните 20 години.

- Записал си най-вече срещи с тима на Черно море, това ли е тимът оставил най-сериозна диря в сърцето ти?
- Да, аз съм доста удовлетворен от моя престой в Черно море. Това е огромен клуб за България. Абсолютно всичко е на доста високо равнище и съм давал всичко от себе си за тези дълги години, в които съм играл.

- Ако би трябвало да избереш най-сладкия  спомен  от дългата ти кариера, кой би бил той?
- Те са доста, само че на първо лице мисля, че е купата на България, която завоювах със Славия. Бих добавил и мачовете в евротурнирите с Левски, както и третото място, което спечелихме с ЦСКА 1948, тъй като знам от къде у тръгнал тимът. Преди 6-7 години е бил в селските групи, а в този момент ще играе в Европа. Това е огромен напредък на един клуб и демонстрира по какъв начин би трябвало да се работи в България.

- Стана ли по-силен тим ът  на ЦСКА 1948 с новите попълнения, и може ли да чакаме тима да направи пробив в Европа още в дебютния си сезон?
- Надявам се, само че ще е мъчно. Отборът няма опит в Европа, а това е доста значимо. Дано покаже най-хубавото и да стигнат допустимо на първо време .

- През предишния сезон тим ът  записа най-хубавото си достижение – трето място. Тази година може ли да се борите за освен това?
- Разбира се, ЦСКА 1948 постоянно е имал упоритости. Ако погледнем обратно в годините, постоянно идната е била по-добра от миналата. Със сигурност тимът ще се цели по-напред от третото място.

- Броени часове ни разделят от старта на новия сезон,  а  по стичане на събитията за втора поредна година Левски и ЦСКА 1948 излизат един против различен.  К акво може да чакаме от този мач?
- Със сигурност ще бъде доста забавен и равносилен мач. Мисля, че и двата тима ще покажат добра игра, тъй като играят добър футбол, а и са с нови треньори. Надявам се стадионът да е цялостен и да стане празник за България.

- Според теб тимовете, които влязоха в  е fbet  лига, може ли да повишат  нивото  и да станем свидели на по-интересно и равностойно състезание?
- Гледам, че Крумовград прави много сериозна селекция, само че ще им би трябвало малко време с 20 нови футболисти. Ще им е мъчно първоначално, само че постоянно има изненади и тимът може да е една от тях.

- През този сезон може ли  Лудогорец най-сетне да бъде  измест ен  от първата позиция?
- Според мен тази година ще им е доста мъчно да запазят първото място. Виждаме, че всички тимове вършат сериозна селекция и много са вдигнали качеството си. Видяхме предходната година, че много мъчно станаха първенци. Сега нашият тим и съперниците направиха много сериозна селекция, което ще направи шампионата доста забавно.

Л евски и ЦСКА 1948 стартират сезон а  с нови треньори.  К акво се промени  при вас след промяната на  Тодор Янчев  с  Атанас Рибарски?
- Работил съм с Атанас Рибарски и във втория тим, и в първия. Мисля че е много съществено момче, на което доста му се работи. Разбира футбола и сигурно тимът ще се развие при него доста.

- Съвсем скоро ЦСКА 1948  излиза  в първия си европейски мач против ФКСБ.  К акво очакваш от тази среща и кой от 4-те тима, които играят в Европа изтегли най-тежък жребии?
- Според мен ние изтеглихме най-тежък чоп, само че преди срещите е едно, а по време на тях е друго. Видяхме Лудогорец - мислех, че ще имат много елементарен мач против Балкани, а излезе друго. Въпреки това ще продължат напред съгласно мен. Така че към този момент слаби тимове няма. Важното е кой по какъв начин ще влезе в мачовете, по какъв начин е квалифициран и кой по какъв начин ще си изиграе мача.

Да се върнем още веднъж на темата  е fbet  лига. Според теб може ли Левски да бъде същия тим с Николай Костов, какъвто беше със Станимир Стоилов през предишния сезон?
- Това не може да го разберем, би трябвало да го забележим, само че съгласно мен е много сериозен треньор, който има триумфи в чужбина. Това, което знам за него е, че държи на дисциплината, която е доста значима за всеки треньор. Мисля си, че ще бъде сполучлив.

- Да се върнем към тематиката Черно море. Знаем, че си играл най-вече там, следиш ли работата на Или а н Илиев и какво е мнението ти за тима през годинте?
- Черно море е постоянен тим, който не се клатушка, а постоянно е в първата шестица на шампионата. За Илиан Илиев мога да потвърдя, че е един от най-хубавите треньори в България. Той е първият, който ми даде късмет в „ А “ група.

- По твое време сякаш „ моряците “ бяха се трансформирали в чудовище за тимове като Левски, ЦСКА и Лудогорец, особено  когато играехте  на „ Тича “. Сега сякаш нещата седят малко по-различно, за какво съгласно теб е по този начин?
- По мое време теренът беше неприятен, а футболистите, които бяхме в този тим, бяхме много нападателни и със сериозен темперамент. Затова беше доста мъчно за тимовете, които идваха на „ Тича “.

- За финал  какво искаш да  пожелаеш на почитателите на ЦСКА 1948 за новия сезон?
- Пожелавам да са живи и здрави – те и техните фамилии. Дано се радваме на доста победи в Европа, дори и в групите, в случай че може да влезем.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР