Със заупокойни панихиди и военни почести на Архангелова задушница във

...
Със заупокойни панихиди и военни почести на Архангелова задушница във
Коментари Харесай

С панихида и военни почести на Архангелова задушница бе почетена паметта на воините, загинали за Отечеството

Със заупокойни панихиди и военни почести на Архангелова задушница във всички гарнизони на страната бе отдадена благодарност на българските воини, починали за Родината. Почетена бе паметта на военнослужещите, починали във войните за национално избавление и обединяване, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския дълг в спокойно време, съобщина от Министерството на защитата.

В София заупокойната панихида във връзка Архангелова (мъжка) задушница беше отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Ритуалът се състоя във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища. Присъстваха министърът на защитата Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши военнослужещи и офицери от Въоръжените сили, представители на военно-патриотични съюзи и родолюбиви организации и на Асоциацията на военните аташета, упълномощени у нас.

В знак на поклонение пред паметта на героите бяха отдадени военни почести и бяха поднесени венци и цветя. В ритуала участваха военнослужещи от Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър.

В ритуалите в памет на починалите български военнослужещи, които се организираха във всички гарнизони в страната, участваха представителни елементи на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции, Командването за логистична поддръжка и висшите военни учебни заведения.

С църковни служби, поднасяне на венци и цветя и военни ритуали на български военни гробища и монументи зад граница беше почетена паметта на военнослужещите, починали в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората международна война.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР