Със засаждането на 10 000 дръвчета Нестле България поставя началото

...
Със засаждането на 10 000 дръвчета Нестле България поставя началото
Коментари Харесай

С 10 000 дръвчета Нестле България прави още една стъпка в борбата с климатичните промени |

Със засаждането на 10 000 дръвчета Нестле България слага началото на самодейността си „ “, партнирайки на Столична община във втория стадий на „ Новата гора край София “. С това се слагат първите стъпки у нас от световния ангажимент на Нестле да засади 200 млн. до 2030 година в регионите, от които набира съставки. Само през предходната година Нестле обезпечава 24,6 млн. дръвчета за засаждане, които икономисват 9,3 млн. CO2 излъчвания. Чрез способността си да всмукват въглероден диоксид дърветата оказват помощ за преодоляване на измененията в климата. Целта е у нас да се сложи началото на дълготрайни интензивности, ориентирани против климатичните промени.

Те съставляват огромен риск за бъдещето на храните. Производството и потреблението на храна са едни от най-големите източници на нездравословни парникови излъчвания. Нестле ще понижи на половина своите парникови излъчвания до 2030 година, с цел да успее да доближи Компанията ще отстрани своите остатъчни излъчвания от атмосферата посредством планове за предпазване на въглерод в почви и дървета. До 2025 година 100% от какаото и кафето, употребявани от Нестле, ще бъдат снабдявани по резистентен метод. Компанията си сътрудничи със земеделските производители, с цел да избегне обезлесяването.

С помощта на чиновници на компанията и на доброволци, Нестле България възнамерява да засади 10 000 фиданки дъб в на 17 април , като във фейсбук страницата на може да се следи за настояща информация и промени.

„ С тази стъпка се причисляваме към световния ангажимент на Нестле да доближи нулеви чисти излъчвания до 2050 година С всеки артикул, с отношението си към хората и природата непрестанно се стремим да способстваме за по-добър живот. Съвсем естествено това е обвързвано с опазването на. Вярваме, че със засаждането на 10 000 дръвчета, ще вдъхновим повече хора за съответни стъпки в опазването на нашата природа. Фокусът ни постоянно е бил върху устойчивите процеси и присъединяване в основаването на една гора е тъкмо подобен позитивен образец. “, показа Нели Ангелова, шеф „ Комуникации “, Нестле, Югоизточен пазар.

Дърветата стабилно взаимодействат позитивно с всички детайли на климата - температура, мокрота, атмосферно налягане, превалявания, ветрове. Благодарение на функционалността си на „ натурален пречиствател на въздуха “ те оказват помощ за намаляване на парниковия резултат посредством попиване на въглероден диоксид и други антропогенни излъчвания, които способстват за смяна на климата. Едно огромно дърво посредством процеса на изпаряване може да изведе до 400 литра вода и това води до изстудяване, еквивалентно на 20 домашни климатика. През лятото дърветата оказват помощ за преодоляване повишението на температурата, а през зимата смекчават най-студените ветрове.

Успоредно с поддръжката на публични зелени начинания, компанията непрестанно работи в еко посока. Фабриката на Нестле в София е постигнала 100% зелено електричество, чрез закупуването единствено на зелена сила през 2021 и е икономисала на природата 14 000 СО2 излъчвания.

От 2014 не депонира боклук, а смяната в палетизацията на продукцията води до понижаване на броя употребявани камиони с 13% за интервала 2019-2020.Само за интервала от 2010 до 2021 година е понижена използването на употребяваната вода при индустриалните процеси с 67%, а за тази година задачата е постигането на 4% понижаване на употребяваната вода. Чрез премахването на стреч фолиото от дъното и от горната част на палетата с продукцията са спестени 50т пластмаса и 196 т хартия за интервала за интервала 2016-2022. От август 2021 всички произведения KitKat са с 100% рециклируема опаковка и по този начин във фабрика София продукцията е единствено с.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР