Със заповед на заместник-кмета по устройство на територията и развитие

...
Със заповед на заместник-кмета по устройство на територията и развитие
Коментари Харесай

Отменено е частичното бедствено положение в Дунавци

Със заповед на заместник-кмета по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев е анулирано бедственото състояние в най-голямото обитаемо място на Община Видин , което бе оповестено на 17.06.2023 година по отношение на преливането на река Войнишка, заляла дворове и приземни етажи на десетки къщи в квартал „ Видбол “.

Отмяната е заради отпадане на събитията, послужили като съображение за оповестяването на бедствената обстановка и изминал период.

Приключи огледът на потърпевшите в Дунавци семейства. Сформираната комисия под председателството на Емилиян Енчев, секретар на Общината, посети 110 адреса на поданици, наранени от наводнението.

Щетите могат да се обобщят в 2 групи: унищожена земеделска продукция в градините и унищожена битова техника в приземните етажи. На база на данните от констативните протоколи ще се направи предложение до локалния парламент за погашение на компенсациите в границите на взетото от общинските съветници решение на съвещанието от 19 юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР