Със заповед на председателя на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)

...
Със заповед на председателя на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)
Коментари Харесай

ДАНС разкри руски разузнавачи, представящи се за българи

Със заповед на ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност " (ДАНС) на 26.02.2024 година на съветските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград, Руска Федерация и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област на Руската федерация, е наложена насилствена административна мярка „ възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз " за период от 5 години, показват от контраразузнавателната работа.

Установен е интервалът, в който двете лица са обитавали на територията на Република България, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова, употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

 

В ДАНС е добита информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

 

Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) не прави нищо, въпреки да е сезирана за предоставяне на българско поданство на руснаци с подправени документи. А това е канал за инфилтриране на съветски шпиони в Европа, разгласи пред Българска национална телевизия депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

 

Според добитите данни, главната цел на наличието на Владимир Горочкин и на Татяна Горочкина в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на България, твърди ДАНС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР