Със заповед на образователния министър се променя календарът на учебната

...
Със заповед на образователния министър се променя календарът на учебната
Коментари Харесай

Удължават учебната година за най-малките


Със заповед на просветителния министър се трансформира календарът на образователната година. Децата от 1 до 3 клас ще приключат учебно заведение на 23 юни 2021 година, а останалите – на 30 юни.

Според досегашната наредба образователната година за най-малките (1-3 клас) трябваше да завърши на 7 юни, като последната седмица бе избрана за " планови действия ". С новата заповед образователната година ще завърши на 23 юни, като последните две седмици ще са неучебни и ще се употребяват за " компенсиращи ограничения, занимания по ползи или обща поддръжка, включително и образование в електронна среда ", като времето за използването им се дефинира по решение на съответното учебно заведение.

Учениците от 4 до 11 клас ще приключат втория период си на 30 юни 2021 година Това значи, че записаните в 4, 5 и 6 клас ще учат с две седмици в допълнение, които също ще се употребяват за компенсиращи ограничения и ще са неучебни.

Учениците от 12 клас ще завършат годината на 14 май, както е планувано. Паралелките с професинална подготовка в 10 и 11 клас ще се образоват до 14 юли, а тези 11 клас, дуално образование - до 28 юли.

Коледната почивка за всички възпитаници се удължава с още два дни - 22 и 23 декември.

Междусрочната почивка за 7-12 клас ще е на 3 февруари, а за по-малките класове - един ден според от решението на съответното учебно заведение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР