Със Заповед на областния управител на област Враца е обявено

...
Със Заповед на областния управител на област Враца е обявено
Коментари Харесай

Общините Хайредин, Борован и Мизия обявиха бедствено положение


Със Заповед на регионалния шеф на област Враца е оповестено бедствено състояние на територията на общините Хайредин, Борован и Мизия, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация-Враца.

На съображение Закона за отбрана при бедствия, е въведен в деяние Областният проект за отбрана при бедствия, в частта „ Наводнения “. Областният шеф е разпоредил на кмета на Община Хайредин, на кмета на Община Борован и кмета на Община Мизия да провеждат осъществяването на Общинския проект за отбрана при бедствия в частта „ Наводнения “ и да уведомят кметовете на кметства за предприемане на ограничения за отбрана на популацията.

Във връзка с изобилните превалявания от дъжд и заплахата от преливане на язовири, бедственото състояние е в действие от 10.00 часа на 10 юли 2018 година до 21.00 часа на 16 юли 2018 година

Областният съвет за сигурност и щабът за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия минава в непрестанен режим на работа.

Кметовете на общините Хайредин, Борован и Мизия са задължени да дават информация за ситуацията на всеки два часа на оперативния дежурен при Областния съвет за сигурност.

Към момента по информация в Областния съвет за сигурност, няма данни за заплаха за популацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР