Със заповед на министъра на отбраната № ОХ-309/27. 03. 2019

...
Със заповед на министъра на отбраната № ОХ-309/27. 03. 2019
Коментари Харесай

Обявени са вакантни длъжности за служба в доброволния резерв във ВМС, СКС и ЦВО

Със заповед на министъра на защитата № ОХ-309/27. 03. 2019 година са оповестени общо 222 вакантни длъжности за приемане на работа в доброволния запас посредством осъществяване на конкурс. От тях 184 вакантни длъжности са за Военноморските сили (ВМС), 30 длъжности са за Съвместното командване на силите (СКС) и 8 длъжности – за Централното военно окръжие (ЦВО).

Сред търсените длъжности във Военноморски сили са електротехник, радиотелеграфист, картечар, артилерист, телефонен монтьор, моряк, експерт по ремонт на мотори с вътрешно горене, водач, гранатометчик, кранист и други. Кандидатите могат да заявят до три длъжности за заемане, като те могат да бъдат в разнообразни военни формирования, само че от един тип въоръжена мощ. Във военните формирования на Военноморски сили в гарнизон Бургас длъжностите за доброволния запас са 47, а в гарнизон Варна – 137. Срокът за подаване на документи за кандидатстване за работа в доброволния запас във Военноморски сили е до 1 юли 2019 година Конкурсът ще се организира по документи и събеседване с претендентите по места и график, избрани със заповед на командира на Военноморски сили в интервала от 22 до 31 юли 2019 година

Подробности за 184-те вакантни длъжности във Военноморски сили, 30-те в СКС и 8-те в ЦВО може да намерите на уеб страницата на ЦВО (www.comd.bg).

Възрастовата граница за работа в доброволния запас е 55 година за бойците, сержантите, офицерските претенденти и младшите офицери, а за старшите офицери - 60 година Доброволният запас се попълня единствено от жители с военна подготовка, годни за работа в доброволния запас, които са поели уговорката да съчетават военна и цивилна кариера.

Договорът на резервиста е до 5 година, през което време той получава всяка година един път една месечна заплата за звание и служба, за която е подписан договорът. Всеки резервист, по закон, може да бъде свикан на дейна работа за подготовка през годината за период до 25 дни. Това време се зачита за трудов стаж от първа категория като резервистът е с всички права на военнослужещ и получава заплата съразмерно на дните на дейна работа. Пътните разноски от обитаемото място по местоживеене до гарнизона за осъществяването на службата и назад, се поемат от Министерството на защитата, резервистът може да употребява почивните бази и лечебните заведения на министерството.

Сред условията, на които би трябвало да отговорят претендентите за длъжностите за работа в доброволния запас, са: да нямат друго поданство с изключение на българско; да са годни и психически пригодни за работа в доброволния резерв; да имат обучение, съответстващо на условията на длъжността; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ характер; против тях да няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно престъпление; да не са освобождавани от военна работа заради дисциплинирано наказване „ уволнение”; да не са навършили пределна възраст за работа в доброволния запас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР