Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Уволниха зам.-министърката Бийчър

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на вътрешните работи е освободена Моника Димитрова-Бийчър.

Мотиви не се оповестяват.

Бийчър е предопределение на по предходния длъжностен кабинет на Румен Радев, оживяла и в кабинета „ Петков “ и в този на Гълъб Донев.

На 2 юни 2021 година Бийчър бе назначена за шеф от страна на България в Черноморската банка за търговия и развиване, за заместник-управител в Международния валутен фонд, за шеф в Международната капиталова банка, за началник на българската делегация в Съвета на Международната банка за икономическо съдействие и член на Съвета и за шеф за Република България в Съвета на шефовете на Европейската капиталова банка.

България е страна членка в Международния валутен фонд, Международната капиталова банка,

Преди да стане зам.-министър на финансите Моника Бийчър (1978) има опит като преподавател в региона на публичните поръчки и ръководството и осъществяването на интернационалните планове. Била е представител на Българската държавна администрация на разнообразни равнища в институциите на Европейския съюз. Участвала е в екипа, който основава Агенцията по публични поръчки през 2004 година

Взела е присъединяване в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента „ Шенген “.

В интервала 2011-2016 година е била Ръководител на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Административен потенциал “ към Министерството на финансите и шеф на дирекция.

Последната й месторабота преди да поеме финансовите каузи на страната е в Министерството на външните работи на Република България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР