Със заповед на кмета на Община Варна Иван Портних 4966/27.11.2019

...
Със заповед на кмета на Община Варна Иван Портних 4966/27.11.2019
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних издаде заповед , с която забраната за коли в Морската градина, остава

Със заповед на кмета на Община Варна Иван Портних 4966/27.11.2019 година e утвърден плана за актуализация на Генералния проект за организация на придвижването, а със заповед 4970/27.11.2019 година са утвърдени разпоредбите за достъп на територията на Приморски парк. Това значи, че осъществяваната контролна активност от чиновниците на " Общинска полиция " Варна по отношение на поставените знаци ( " В2 " и „ Т17 ”) e в действие, това оповестиха от Пресцентъра на Община Варна.

Това се случи, откакто през вчерашния ден бе оповестено решението на Върховен административен съд, което гласеше, че възбраната за влизане на коли в Морската градина на Варна, отпада и дейностите на кмета, би трябвало да бъдат прекъснати и знаците В2 и Т17, трябваше да бъдат отстранени.

В претекстовете си Върховният административен съд се посочваше, че от показаните по делото доказателства се открива, че е почнала процедура по одобрение на общ административен акт, а точно: промени (актуализация) в Генералния проект за организация на придвижването на територията на Община Варна, само че процедурата не е завършила и няма публикуван административен акт. Следователно и осъществяваната контролна активност от чиновниците на " Общинска полиция " Варна по отношение на тези знаци не се основава на административен акт или закон.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР