Със заповед на инж. Атанас Стоилов – кмет на община

...
Със заповед на инж. Атанас Стоилов – кмет на община
Коментари Харесай

И Община Аксаково обяви бедствено положение

Със заповед на инж. Атанас Стоилов – кмет на община Аксаково, от 13:00 ч. през днешния ден е оповестено бедствено състояние на територията на цялата община, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация във Варна.

В заповедта са посочени и причините за решението - че извънредно усложнената метеорологична конюнктура, бурният вятър, снеговалежът и снегонавяванията, ниските температури и обледяванията на територията на община Аксаково са предизвикали спиране на транспортния достъп до обитаемоте места.

Образуваните снежни преспи по пътищата и улиците препятстват проходимостта на публичния превоз. Голяма част от главните пътища от републиканската пътна мрежа, свързващи общината, са затворени за придвижване, се показва в заповедта на кмета.

Вследствие на ураганния вятър е прекратено електроснабдяването и водоподаването в редица обитаеми места от територията на община Аксаково, а изобилните снеговалежи съществено затрудняват почистването на пътищата.

С оглед предприемането на ограничения за преодоляването на бедствието и осъществяване на избавителни и неотложно-аварийно възстановителни работи, както и за опазване здравето и живота на жителите, и попречване на вреди върху тяхното имущество, се постанова оповестяването на бедствено състояние на територията на общината.

В региона бедствено състояние към този момент оповестиха общините Варна, Вълчи дол, Суворово и Дългопол, а отчасти – в Девня
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР