Със закана да съди “Пирогов за оклеветяване Мустафа Емин подаде

...
Със закана да съди “Пирогов за оклеветяване Мустафа Емин подаде
Коментари Харесай

Мустафа Емин подаде оставка и обеща да съди “Пирогов”

Със закана да съди “Пирогов ” за очерняне Мустафа Емин подаде оставка като консултант на министъра на защитата Тодор Тагарев.
Прочетете още
“Подавам оставка от позицията консултант в политическия кабинет на министър Тагарев, с цел да се приключи офанзивата против него и държавното управление ”, разгласи той във фейсбук.

“Ще защитя името и достолепието си с доказване на истината за връзката ми с личния състав в болница “Пирогов ” в съда, като съм признателен за помощта на лекарите и сестрите и не одобрявам обвиняванията и внушенията от постове и вътрешни инспекции. “Замразявам ” присъединяване си в Националния съвет на “Да, България ”, значимо е инспекцията да бъде безпристрастна ”, добави още Емин.
 

Скандалът с него се заформи предишния вторник, откакто от “Пирогов ” препубликуваха статус на здравна сестра, от който излиза наяве, че на 28 август вечерта Емин е упорствал дете да бъде извадено от противошокова зала, с цел да влезе неговото. Освен това е заплашвал медиците, че ще бъдат уволнени от здравния министър проф. Христо Хинков. Мустафа отхвърли това да е истина. От “Пирогов ” проведоха вътрешна инспекция. Такава започнаха и в Министерството на защитата, както и в “Да, България ”.

Обяснения в “Пирогов ” дадоха три медицински сестри, трима лекари, както и шефът на защитата, който е прегледал записите от камерите. В документите, с които и “24 часа ” разполага, се твърди, че Емин 4 пъти е звънял на противошокова зала и заплашвал, че за медиците ще има последствия. Те са изпратени в комисиите по защита и опазване на здравето в Народното събрание, които желаеха Емин да бъде уволнен.

Военният министър Тодор Тагарев обаче настояваше, че ще чака да види записите. Тях той изиска с писмо до проф. Хинков и настоя да знае кой и след каква инспекция е съобщил за случая в обществена мрежа.

“Аз взех решение постът ѝ (б.р. - на мед. сестрата) да бъде оповестен в формалната страница на “Пирогов ”, призна през вчерашния ден шефът на болничното заведение доктор Валентин Димитров пред Би Ти Ви.

Оставката на Емин през вчерашния ден изиска и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той разгласи, че абсолютно поддържа “Пирогов ” и “вместо да понесе отговорност за позволената неточност и нарушаване, се прави опит целият този неприличен за причинителя случай да се придвижи на политическото поле ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР