Със задълбочаването на пандемията от новия коронавирус транспортните власти по

...
Със задълбочаването на пандемията от новия коронавирус транспортните власти по
Коментари Харесай

Китай препоръчва на стюардите в самолетите да носят памперси

Със задълбочаването на пандемията от новия ковид транспортните управляващи по света търсят способи да обезпечат по-голяма сигурност за пасажерите и екипите на борда на самолетите.

Китайската администрация за гражданска авиация разгласява нови насоки за авиоиндустрията в страната. Шестото издание на документа, озаглавен „ Технически насоки за предварителна защита и надзор на епидемиите от фирмите “, съдържа препоръки по отношение на положителните хигиенични практики за престой на летищата в страната и пътуването със аероплан.

Едно от предложенията обаче доста се откроява и то е стюардите и стюардесите да носят памперси, с цел да не употребяват банята на борда на летателния уред, тъй че да се понижи рискът от зараза, написа CNN.

Въпреки че сходен съвет може да наподобява неуместен, тоалетните могат да са един от главните източници на болест с COVID-19. През август жена, пътуваща от Италия към Южна Корея, се болести с ковид след посещаване на тоалетната, единственото място, на което не е носила защитна маска по време на пътуването си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР