Със своята запазена марка - без да бърза и спокойно

...
Със своята запазена марка - без да бърза и спокойно
Коментари Харесай

Главният четец и говорител на СССР почина в съня си

Със своята запазена марка - без да бърза и умерено - той осведоми феновете за изстрелването на първия сателит в космоса от Русия и предаваше официални съобщения на комунистическата партия.

Той също по този начин е водещ на всички съществени руски събития: от парадите на Червения площад в Москва до комунистическите конгреси. Съветският съюз се разпадна през 1991 година

Положителните истории преобладаваха в руските бюлетини. Всяка година пред изображенията на комбайни, които напредват през нивите, Игор Кирилов обявяваше зърнената годишна продукция за успех. Но вярваше ли в това?

" За мен най-трудното от всичко беше да допускам на това, което чета ", споделя Игор Кирилов в изявление за BBC през 2011 година " Дълбоко в себе си знаех, че текстовете съдържат полуистини. Но като читател на вести трябваше да се убедиш, че това е цялостната истина. И го направих. Убедих се, че в действителност построяваме комунизъм. Че животът в действителност ще стане по-добър. Съмненията, които имах, съумях да преодолея. Ако не бях, тогава нямаше да мога да си правя работата. "

Новините не постоянно бяха положителни. През 80-те години на предишния век руските водачи получиха неприятния табиет да умират бързо. Това е тъмен интервал за Игор Кирилов, който уведомява страната за гибелта им.

Всъщност това се случва толкоз постоянно, че провокира създването на известната руска смешка: Игор Кирилов излиза в ефир с черна вратовръзка и афишира: " Другари, ще се смеете, само че различен незаместим водач се нуждае от промяна ".

" На изявлението за работа свирех на китара и пеех ", споделя той. " Тогава ме помолиха да прочета нещо. За благополучие предната вечер бях запомнил образец от вестник " Правда ". Така че го изрецитирах напряко. След това, когато излизах от постройката, шефът ме спря. " Къде отиваш? ", попита той. " Имаш работа и си в ефир след два часа ".

Комунистическият водещ е имал и друга работа. Той води версията на руската телевизия Top of the Pops. Но в нея се приказва малко повече за Ленин, в сравнение с за Пол Макартни. Но през 1985 година той стига до върха на международните музикални ранглисти с малко помощ от Стинг, чиято хитова ария Russians стартира с гласа на Игор Кирилов, който чете новините.

До края на 80-те години телевизионните вести се променяха по целия свят. Журналистите заменяха професионалните диктори като четци на вести. Съюз на съветските социалистически републики не беше изключение. Съветската телевизия обнови своите нощни вести. Влязоха репортерите... излязоха " дикторите ".

През 1990 година Игор Кирилов дава изявление за BBC за един академични план. Най-известният диктор на Съветския съюз преживяваше мъчно време.

" Четях новините толкоз дълго, а в този момент има снизходително, надменно отношение към дикторите ".

Той счита, че публицистите, които стават водещи, предават новините прекомерно бързо.

" Руснаците не обичат бързото говорене. Те имат собствен личен метод на диалог: по спокоен, муден, умислен метод. Ако телевизионните вести влизат в едното ухо и излизат в другото, главите ни ще бъдат празни. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР