Със своята сложна структура и голяма подвижност човешкият врат има

...
Със своята сложна структура и голяма подвижност човешкият врат има
Коментари Харесай

10 домашни средства срещу болките в тила

Със своята комплицирана конструкция и огромна пъргавина човешкият врат има потребност да е в добра форма, с цел да подсигури положителното действие и придвижване на тялото. Когато той е мъчителен, всеки жест с главата става непосилен. За благополучие можем да си помогнем с подръчни средства!
Причините за болките в тила са многочислени. Най-често срещаната измежду тях е неприятната позиция на тялото, нормално на бюро, пред екрана на компютъра, или пък по време на сън. Възможно е да се появи и при практикуването на някой спорт след усукващо придвижване на главата. Сред останалите аргументи са дефицит на някои хранителни субстанции, прилепяне на нерв, фибромиалгия и така нататък
Обикновено казусът не е сериозен и може елементарно да се повлияе посредством естествени способи. Така се заобикалят рискът от разпространяване на болката по раменете, главоболието, схващането на врата и компликациите при преглъщане.

Торбичка с лед
Ледът е най-простото средство против болките във врата. Студът понижава възпалението и успокоява болката. Можете да употребявате опаковка замразен грах, той като зрънцата комфортно обгръщат мъчителното място.
Ако употребявате кубчета лед, сложете ги в найлонов плик, увийте плика с хавлиена забрадка и я поставете за не повече от 15 минути на тила. Повторете процедурата три пъти в границите на едно денонощие. Никога не поставяйте леда непосредствено върху кожата!

Хидротерапия
Водният душ може ефикасно да облекчи схващането и болките. Той влияе със силата на струята и с температурата на водата. Топлият душ форсира кръвообращението и отпуска схванатите мускули.
Насочете струята към мъчителния гръб за към 3-4 минути. След това редувайте топъл и леден душ в границите на 30-60 секунди. Повторете процедурата толкоз пъти, колкото е нужно. Внимавайте през това време тилът ви да е в право състояние.

Соли за баня
Потърсете такива, които понижават напрежението и нервното напрежение. Магнезиевият сулфат работи отпускащо на мускулите, понижава подуването и болката.

В топлата вана прибавете 250 мл подобаващи соли и се отпуснете във водата за 15-20 минути. Правете това всеки ден, до момента в който болките изцяло изчезнат. Ако страдате от сърдечносъдови проблеми, хипертония или диабет, консултирайте се с доктор, преди да употребявате соли за баня. В някои случаи те са противопоказни.

Ябълков оцет
Той е мощен антиоксидант и противовъзпалително средство, което бързо влияе при болки в тила.
Напоете хартиена салфетка с ябълков оцет и я поставете върху врата. Оставете я там за 2 часа. Повтаряйте процедурата всеки ден до изгубване на болката.
Можете също да добавите 2 чаени чаши ябълков оцет към топлата вода във ваната.

Упражнения
Те укрепват мускулите на врата и горната част на гърба, като в това време понижават напрежението. Първо затоплете тези области благодарение на напоена с топла вода хавлиена забрадка.
Правете мудни кръгови придвижвания с главата по посока на часовниковата стрелка и след това назад. Това може да се окаже леко мъчително, само че оказва помощ за отпущането на мускулите. След това раздвижете главата напред и обратно, наляво и надясно.
Всяко упражнение се прави по 5 пъти, три пъти на ден. Ако при осъществяването ви боли мощно, консултирайте се с доктор.

Ароматно масло от лавандула
Използвайте го за релаксиращ масаж на врата. Освен това лавандуловото масло усъвършенства съня.
Най-напред вземете топъл душ, с цел да успокоите мъчителните мускули на тила. След това направете масаж, като тръгнете от тила и достигнете до края на раменете. Правете нежни кръгови придвижвания в продължение на 10 минути. Можете да смесите лавандуловото масло със зехтин.
Ако вратът ви боли мощно, масажът е несъответствуващ.

Маточина
В случай, че болките в тила се дължат на дефицит на калций и калий, маточината може доста да помогне. Тя поддържа костите и ставите в положително положение.
Запарете 1 ч.л. суха маточина с 1 чаена чаша вряла вода. Пийте два пъти на ден.

Куркума
Тази скъпа фалшификация има противовъзпалително и болкоуспокояващо деяние, усъвършенства кръвообращението и по този начин подкрепя общото положение на организма.
Разбъркайте 1 ч.л. куркума в чаша мляко и загрейте на спокоен огън за към 5 минути. Добавете мед и оставете млякото да изстине. Пийте два пъти на ден.

Джинджифил
Той е естествено противовъзпалително средство и усъвършенства кръвообращението, което води до понижаване на болката в тила.
Нарежете джинджифила на кръгчета и го варете в 2 чаени чаши вода в продължение на 10 минути. В отварата прибавете 1 ч.л. мед. Пийте три пъти денем.
Можете да редувате с половин ч.л. джинджифил на прахуляк, разперен в чаша вода. Пийте 3 пъти на ден в продължение на една седмица.
Ефикасен е и компресът, подготвен по следния метод: върху чиста забрадка разстелете 2 ч.л. прясно надробен джинджифил. Натопете кърпата за 30 секунди в гореща вода. Изчакайте да се охлади и я поставете върху тила за 15-20 минути. Повторете процедурата няколко пъти денем.

Лют червен пипер
В него се съдържа веществото капсаин, което успокоява болката и работи противовъзпалително.
Добавете 2 ч.л. пикантен пипер на прахуляк към леко затоплен зехтин. Разбъркайте и масажирайте мъчителния гръб по посока към раменете. Повторете два пъти денем тази процедура.

Няколко скъпи съвета
Опитайте да спите без възглавница, с цел да дадете опция на мускулите на врата да си починат през нощта.
Когато сте в седнало състояние, поддържайте главата и гръбнака изправени.
Плувайте постоянно, с цел да подсилите мускулите на врата и гърба.
На работното място използвайте подобаващ стол, който не натоварва гърба ви.
Откажете се от навика да притискате телефона към ухото си благодарение на рамото.
Спете на по-твърд матрак, с цел да не се изкривява гръбнакът ви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР