Със своя заповед от тази сутрин кметът на община Червен

...
Със своя заповед от тази сутрин кметът на община Червен
Коментари Харесай

Кметът на Червен бряг отмени частичното бедствено положение

Със своя заповед от тази заран кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов анулира оповестеното отчасти бедствено състояние . Изграденият от военните краткотраен мост край село Чомаковци е пуснат в пробна употреба и по този начин връзката на общинския център с шест от селищата в региона е възобновена, заяви за Actualno.com инж. Вълов.
„ Мостът беше пуснат в пробна употреба в понеделник в 9,00 ч.
Въпреки ниските температури, придвижването по него беше обикновено през цялото денонощие. Училищните рейсове към този момент се движат, светофарните уредби при моста работят. Засега тестванията минават сполучливо. Там непрестанно вървят коли “, разясни градоначалникът.
Той добави, че пробната употреба ще продължи до края на седмицата. Преди началото й военните са създали нужните замервания. След като мине седмицата, те ще дойдат, с цел да създадат нови замервания и да открият каква е устойчивостта на структурата. Ако всичко е наред, мостът ще бъде въведен в непрекъсната употреба и ще остане до довеждане докрай на новостроящия се мост край Чомаковци.
Освен служители на реда, на оборудването дават наряди чиновници на общинската дирекция за надзор на публичния ред. Те наблюдават за конфликтни места, които при минусовите температури би трябвало да се опясъчават. КАТ пък следи за спазването на пътните знаци, изключително за ограничаването в тонажа и в скоростта на прекосяването, добави инж. Данаил Вълов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР