Със своите компетенции и ангажираност жените допринасят за баланса и

...
Коментари Харесай

Над една трета от заетите в софтуерния сектор у нас са жени


Със своите пълномощия и ангажираност дамите способстват за салдото и устойчивото развиване на софтуерния бранш
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път в 20-годишната история на БАСКОМ 40% от състава на борда са дами, стана ясно на годишното общо заседание на асоциацията, която сплотява огромна част от софтуерната промишленост у нас.

„ 35% от заетите в софтуерния бранш в България са дами. Удовлетворен съм, че към този момент това е отразено и в състава на УС на БАСКОМ ”, сподели избраният отново ръководител на борда на асоциацията – Доброслав Димитров.
още по темата
По неговите думи, „ със своите пълномощия и ангажираност дамите способстват доста за салдото и устойчивото развиване на бранша и са вдъхновяващи ролеви модели повече девойки да се ориентират към професионална реализация в софтуерния бранш ”.

УС на БАСКОМ бе освежен с петима нови членове – Александър Папратилов, Виден Даскалов, Марина Шидеров, Наталия Митева и Синиша Джукич. С избора им в управителния орган на Асоциацията се влива експертиза в региона на образованието, с което БАСКОМ дава ясна поръчка, че развиването на цифровото обучение и обезпечаването на гении за промишлеността са измежду целите ѝ.

Годишното общо заседание на БАСКОМ одобри 23-ма нови членове на Асоциацията, както и годишния доклад за активността. Беше даден и нов подтик на всички значими тематики, по които Асоциацията работи интензивно:

Към момента БАСКОМ е групов представител на повече от 100 софтуерни компании – пълноправни членове, и над 120 асоциирани членове, измежду които висши учебни заведения, фондации, фондове за рисков капитал, започващи новаторски компании и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР