Със своите действия държавният глава за пореден път наруши Конституцията.

...
Със своите действия държавният глава за пореден път наруши Конституцията.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев наруши Конституцията и взриви независимостта на КС

Със своите дейности президентът за следващ път наруши Конституцията. Румен Радев взриви независимостта на Конституционния съд. Той няма право да споделя на съда какво да прави. Този коментар направи пред Нова телевизия някогашният президент Росен Плевнелиев.
 
Той посочи, че е бил леко сюрпризиран от решението на Народното събрание, което е фиксирало периода с мандатността на конституционните съдии. " Дали е седем или девет години, каква е разликата? Нека съдът да реши самичък. Браво на депутатите, че направиха обществена процедура, в която имаше чуване ", посочи той.
 
Плевнелиев напомни, че Десислава Атанасова е била 15 години в политиката. " Ако Румен Радев уточни един скандал, в който тя е забъркана, доказателство за липса на интегритет щяхме да го чуем. Оказа се противоположното, Румен Радев стана знак на политическото заяждане. Познавам Десислава Атанасова, тя е била в Народно събрание, ръководител на парламентарна група. През нея е минал всеки закон. Тя е доста способена в това ", добави Плевнелиев.
 
Според него " некоалицията " е форма на съдействие сред политически партии, която реализира резултати. " Няма какво да се крием и да кажем, че Движение за права и свободи не са значими, те са значими. Движение за права и свободи са систематична партия. Те сега играят положителна роля, че поддържат държавно управление, което прави добра работа за България. Резултати към този момент има – влязохме в Шенген. Ние сме вътре в системата ", сподели той.
 
По думите му огромната цел на това държавно управление е влизане в еврозоната и то би трябвало да бъде подкрепено. " Не би трябвало да има никакви изключителни избори, до момента в който не влезем в еврозоната ", добави Росен Плевнелиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР