Със своeто наедряло тяло, уморени очи и загуба на козина,

...
Със своeто наедряло тяло, уморени очи и загуба на козина,
Коментари Харесай

До няколко години може да има лекарство против старост

Със своeто наедряло тяло, изтощени очи и загуба на четина, едната от двете мишки в невиждан опит елементарно може да мине за татко на радостния и витален образец, който е директно до него на фрагменти, оповестени от Yahoo News. Но те в действителност са на една и съща възраст, резултат от изключителни по своя темперамент опити с лекарства, които забавят или даже обръщат процеса на стареене.
Учени считат, че единствено по себе си стареенето е отговорно за голям брой болести като заболяването на Алцхаймер, Паркинсон, артрит, рак, сърдечни болести и диабет. И мислят, че са намерили метод да го " изключат ".
Антистареещите медикаменти - наречени " сенолитици " - сега се тестват при хора и за разлика от предходни проби, които са фокусирани върху едно само заболяване, тези медикаменти работят като антибиотик с необятен набор на деяние, предотвратявайки или облекчавайки множеството свързани с възрастта болести и уязвимост.
Учените от клиниката " Майо ", които първи вкарват термина сенолитици, към този момент са провели шест тествания при хора и възнамеряват да стартират още шест. Ако съумеят, считат, че медикаментите, които забавят стареенето, могат да бъдат подготвени до две години.
При мишките медикаментите удължават живота с 36%, което е еквивалентно на към 30 години при хората и всъщност животните остават в положително здраве.
Клиничният гериатрик доктор Джеймс Къркланд, шеф на Центъра за стареене в клиниката " Майо " споделя: " Повечето хора не желаят да живеят до 130 и да се усещат като на 130, само че нямат нищо срещу да живеят до 90 или 100 години и да се усещат на 60. А в този момент това към този момент е реализирано при животни. Стареенето е най-високият рисков фактор за множеството хронични болести. И в случай че получите едно заболяване, дължащо се на възрастта, има огромен късмет се разболеете от още няколко. Преди към 10 години започнахме да изследваме концепцията, че застаряването на популацията може да бъде причина за всички тези болести и освен да е рисков фактор, само че и да е причинна. Ето за какво, атакувайки фундаменталните процеси на стареене, може да бъде допустимо да се забавят, предотвратят или облекчат тези хронични положения като група, а не да се отстраняват едно по едно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР