Със свое решение, състав на Варненския апелативен съд увеличи от

...
Със свое решение, състав на Варненския апелативен съд увеличи от
Коментари Харесай

Във Варна увеличиха присъдата на възпитател, блудствал с 6 ученички

Със свое решение, състав на Варненския апелативен съд усили от 6 на 8 години присъдата, произнесена от Окръжен съд-Силистра (ОС-Силистра), по отношение на старши възпитателя Илиян Василев, приет за отговорен за блудничество със 6 малолетни ученички на възраст сред 11 и 12 години, на които давал частни уроци по музика в дома си, както и за разпространяване на нецензурен материали в обществената мрежа Фейсбук.
Пресслужбата на съда напомня, че от ноември 2014г. до месец май 2015г. в дома си, където преподавал частни уроци по музика и пеене, старши възпитателят в начален курс на образование в училище " Хр.Ботев " в Дулово няколкократно направил блудствени дейности със 6 свои ученички, ненавършили 14-годишна възраст. 

Съдът признава виновността на преподавателя и по тази причина, че в края на м. април 2015 година популяризирал в обществената мрежа Фейсбук нецензурен материали за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18 години. Камерата, с която са били заснемани децата е била открита от проверяващите в тоалетната на жилището на подсъдимия. Чрез Фейсбук учителят поддържал връзка с три от потърпевшите деца. Заедно с тях той основал група " Приятели до дъно ", в която им изпращал фотоси и клипове с порнографско наличие.

През 2016 година за тези незаконни действия Василев получи за първи път 8-годишна присъда от Силистренския областен съд. При повторното гледане на делото от различен състав на първата правосъдна инстанция (след като апелативният съд го върна за ново разглеждане) е наложил наказване от 6 години отнемане от независимост и е определил санкция в размер на 2000 лв.. И при двете правосъдни каузи пред Оценка за съвместимост - Силистра подсъдимият се е възползвал от привилегията на съкратеното правосъдно разследване, удостоверил е обстоятелствата и условия, посочени в обвинителния акт.

В решението, с което Варненският апелативен съд променя първоинстанционната присъда е записано че " Деянието разкрива извънредно висока степен на социална заплаха. Извършвано е месеци наред от зрял мъж на 53 години по отношение на пет деца на възраст сред 10-12години, в неговия дом в хода на нерегламентирано преподавани частни уроци. Децата са били сложени в конюнктура на взаимозависимост от неговите перверзни влечения. Внушавано като обикновено и приятелско по отношение на децата е било упражняваното неоправдателно държание. Сексуалната им незрялост е била употребена и манипулирана. "

Съставът на апелативния съд намира, че за това действие наказването отнемане от независимост на подсъдимия следва да бъде увеличено към междинния размер от 12 години. Поради привилегията на съкратеното правосъдно произвеждане, след редукция на присъдата с една трета - за изтърпяване по отношение на Василев да бъде наложено наказване за период от осем години и санкция в размер на 2000 лв..

Решението на Апелативен съд - Варна предстои на касационна инспекция в 15 дневен период пред Върховен касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР