Със свое решение от вчера, 14 юли, Министерският съвет прие

...
Със свое решение от вчера, 14 юли, Министерският съвет прие
Коментари Харесай

Извънреднo! От МЗ приеха сериозни решения за справяне с пандемията от COVID-19

Със свое решение от през вчерашния ден, 14 юли, Министерският съвет одобри обновения Национален действен проект за справяне с пандемията от COVID-19.

Основните цели на дейностите, написани в документа, са да се лимитират заболяемостта и смъртността от COVID-19, да се понижи натоварването върху здравната система в страната, както и да се сътвори съответна организация за навреме предприемане на нужните дейности за недопускане на вероятно всеобщо разпространяване на коронавирусната зараза.

Основните действия в Националния действен проект са свързани с провеждането на епидемиологичен и вирусологичен контрол, основаване на благоприятни условия за налична лабораторна диагностика, обезпечаването на ваксини против COVID-19 и лекарствени артикули, както и гарантирането на качествена и налична здравна помощ за пациентите.

В Плана са избрани общо 5 стадия, като за всеки стадий са написани противоепидемичните ограничения, които да бъдат въвеждани на регионално или национално равнище. Етапите и ограниченията се дефинират въз основа на явен математически модел, отчитащ 14-дневната заболяемост по райони, % претовареност на неинтензивни и интензивни болнични кревати.

С цялостния текст на Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19 можете да се запознаете тук:



Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР