Със свое решение от 14 юли Министерският съвет прие актуализирания

...
Със свое решение от 14 юли Министерският съвет прие актуализирания
Коментари Харесай

Определиха пет етапа за въвеждане на антиCOVID мерки

Със свое решение от 14 юли Министерският съвет одобри обновения Национален действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. В документа са избрани общо 5 стадия, като за всеки от тях са написани противоепидемичните ограничения, които да бъдат въвеждани на регионално или национално равнище. Етапите и ограниченията се дефинират въз основа на явен математически модел, отчитащ 14-дневната заболяемост по райони, % претовареност на интензивни и неинтензивни болнични кревати.

Основните цели на дейностите, написани в документа, са да се лимитират заболеваемостта и смъртността от COVID-19, да се понижи натоварването върху здравната система в страната, както и да се сътвори съответна организация за навреме предприемане на нужните дейности за недопускане на вероятно всеобщо разпространяване на коронавирусната зараза.

Основните действия в Националния действен проект са свързани с провеждането на епидемиологичен и вирусологичен контрол, основаване на благоприятни условия за налична лабораторна диагностика, обезпечаването на ваксини против COVID-19 и лекарствени артикули, както и гарантирането на качествена и налична здравна помощ за пациентите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР