Със свое постановление от днес правителството прие промени в постановлението

...
Със свое постановление от днес правителството прие промени в постановлението
Коментари Харесай

Правителството определи нова целева дата за въвеждане на еврото

Със свое разпореждане от през днешния ден държавното управление одобри промени в постановлението от юли 2015 година, с което бе основан Координационен съвет за подготовка на България за участие в еврозоната. С направените промени се предлага Съветът да дава отговор за организирането и координирането на практическата подготовка на България за участие в еврозоната при нова индикативна дата за участие – 1 януари 2025 година, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Промените са ориентирани и към прецизиране на функционалностите и повишение на успеваемостта на Съвета при реализирането на неговата активност. Предлага се актуализация на функционалностите и управлението на някои от работните групи към Координационния съвет за подготовка на България. Същевременно се прави и предложение за съставяне на нова подгрупа „ Държавни скъпи бумаги “, която да дава отговор за адаптирането на нормативната база и системите за работа с държавни скъпи бумаги от левове в евро.

С постановлението се цели в допълнение ускоряване по работата по същинската практическа подготовка на България за приемане на еврото с оглед потребността от осъществяване на задачата страната да стане член на еврозоната от 1 януари 2025 година, прецизират от държавната осведомителна работа.

Предишната целева дата за въвеждането на еврото у нас бе 1 януари 2024 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР